BIO- Wyżywienie

 

ZIELONA KUCHNIA – PRZEJDŹ NA ZIELONĄ STRONĘ KUCHNI

„Najważniejsze dla nas jest zdrowie naszych Klientów, dlatego też szczególną uwagę poświęcamy wyborowi składników, z których przygotowujemy posiłki w „Zielonej Kuchni ” zjesz tylko starannie wyselekcjonowane warzywa, owoce, mięso z hodowli naturalnych, najwyższej jakości produkty zbożowe i inne. Właściwe odżywianie jest gwarantem dobrego samopoczucia, zdrowia i zgrabnej sylwetki. Sposób żywienia wpływa w ogromnym stopniu na zdolność koncentracji i wydajność.

Natura i ekologia są wyznacznikiem podczas poszukiwania składników do menu.

ZIELONA KUCHNIA to połączenie kreatywności, pasji i doświadczenia.”

23.04.2018r. (pon.)

Śniadanie: Parówki z wody, dwie kanapki z szynką i serem, ketchup, herbata owocowa

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, zabielana

Spaghetti bolońskie, ser, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny- grecki z musem porzeczkowo- bananowym+ owoc

24.04.2018r. (wt.)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, dwie kanapki z białym serkiem i jajkiem, herbata rumiankowa z cytryną i miodem

Obiad: Barszcz ukraiński

Makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym, kompot

Podwieczorek: Bułeczka grahamka z szynką+ owoc

25.04.2018r. (śr.)

Śniadanie: Twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną, dwie kanapki z serem i szynką, herbata owocowa

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną

Zrazy ze schabu z ogórkiem kiszonym, papryką i cebulką, kasza jęczmienna, surówka z selera, jabłuszka, pomarańczy i rodzynek, kompot

Podwieczorek: Budyń śmietankowy z musem truskawkowym (wyrób własny)+ owoc

26.04.2018r. (czw.)

Śniadanie: Owsianka na mleku z prażonym słonecznikiem i pestkami dyni, dwie kanapki z pastą z tuńczyka i konfiturą truskawkową, herbata owocowa

Obiad: Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami i kwaśną śmietaną

Pierogi z mięsem- pielmieni (wyrób własny)

Podwieczorek: Maliny w kisielu (wyrób własny)+ owoc

27.04.2018r. (pt.)

Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem (na parze), dwie kanapki z serem i białym serkiem, herbata owocowa

Obiad: Zupa z ogórków kiszonych z ziemniaczkami, zabielana

Kotlecik z dorsza (świeżego, smażony), ziemniaczki puree z masełkiem i koperkiem, surówka colesław, kompot

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe z wiśniami (wypiek własny)+ owoc

30.04.2018r. (pon.)

Śniadanie: Parówka z wody, dwie kanapki z szyną i białym serkiem, ketchup, kakao z miodem

Obiad: Zupa jarzynowa

Pieczone udko z kurczaka w sosie własnym, ryż brązowy, bukiet warzyw z wody, kompot

Podwieczorek: Budyń śmietankowy z musem owocowym (wyrób własny)+ owoc